skip to Main Content

Pass på viskerne dine!

Vindusviskerne dine har begynt på sin tøffeste periode av året og mange bilister ødelegger dem i kulda.

Regn, snø og is er en prøvelse for vindusviskerne, og mange av oss kjører rundt med mye dårligere sikt enn nødvendig.

– Salget av vindusviskere er ganske stabilt året gjennom, med unntak av når frosten kommer på senhøsten. Da har vi ofte uker med doblet salg fordi gummien har frosset fast og blitt ødelagt, sier kundeveileder Anne på Harestua Auto.

img_3626

Gummien i viskerbladene er ferskvare! Harde, slitte blader legger igjen et konstant lag av asfaltfilm og veisalt på frontruta som gjør sikten dårlig. Vi anbefaler å bytte vindusviskere minst én gang i året. Seks av ti bytter sjeldnere enn det, viser en undersøkelse fra 2011.
– En del bileiere skifter først når sikten er blitt irriterende dårlig, er vår erfaring. Det finnes til og med de som venter til de hører metallet mot ruta.
Vi mener tilstanden likevel er blitt litt bedre med årene fordi vi som bilverksted spør bileierne om de også vil at vi skal bytte viskene når bilen først er inne til service.

Tips i kulda! Lar du vindusviskerne gjøre jobben med å skrape bort is og snø fra frontruta, forkorter du levetiden til gummien betraktelig. Det samme gjør du hvis du rykker dem løs fra frontruta.

– Hvis du er nøye med å legge på et frontrutedekke om kvelden, slipper du at viskerne kommer i kontakt med snø og is, du sparer da viskerbladene for betydelig slitasje, sier Anne. Et annet tips er å unngå at is fester seg.
– Vanlig glassrens er noe de fleste har i skapet. Du får en ren rute som gjør det vanskeligere for smuss, snø og is å få tak. Jeg foretrekker i tillegg å sette inn vinduene med et vannavvisende middel som er laget spesielt for formålet. Det gir en betydelig siktforbedring nå i høstmørket, og is fester seg dårlig, sier Anne.

Sitter vindusviskerne først fast i frontruta, kan du spraye på tinemiddel, eller de-icer, som det ofte står på boksen. Sprayen tiner opp frontruta raskt. Dette har vi i butikken.

img_3627

Ekstrakostnad sammenlignet med andre, vanlige byttedeler på bil, koster vindusviskere lite og det er bra for sikkerheten å ha god sikt.

Er dine vindusviskere dårlig? Husk å spørre oss om nye neste gang du er innom.