skip to Main Content

Tips! Gi bilen din en sommersjekk

Sommeren er her, og for mange betyr det bilferie. Før du legger ut på langtur med tung last, er det smart å gi bilen en ekstra sjekk. Godt vedlikehold minsker risikoen for trøbbel underveis. Det er lurt og viktig å sjekke olje, kjølevæske, dekk, bremser og batteri.

Det er nødvendig at bilen får jevnlig vedlikehold. Selv om bilen har serviceintervaller, er det viktig å ha oppmerksomhet rundt bilens løpende helsetilstand. Er det slitte dekk på bilen, så skift disse før du reiser på ferie istedenfor å vente til etter ferien. Det samme gjelder skifting av olje.

Batteritrøbbel
Startvansker er en gjenganger langs norske veier, også om sommeren. Tall fra alarmsentralene viser at problemet er like aktuelt i feriemånedene som den kalde årstiden. Det er derfor lurt å sjekke batteriet før ferien starter, og sørge for at det er fulladet. Det er også lurt å ha med en batterilader i bagasjen. Det er en rimelig forsikring mot problemer underveis.

Tenk smart, ta sommersjekken din hos oss på Harestua Auto før du drar på bilferie!

Send oss en mail på verksted@harestua-auto.no og bestill time i dag.

Kilder: bilnorge.no