skip to Main Content

Tips! Vårklargjøring av bilen

Våren har ankommet, snøen er smeltet og sola varmer på kroppen. Det er en herlig følelse, og da trenger bilen din litt ekstra pleie også. Vi gir deg tips og råd til hvordan du enkelt kan polere bilen din og få den skinnende igjen etter vinteren.

Når du skal polere bilen din, er det arbeidet du gjør i forkant, det aller viktigste.

En viktig huskeregel er at du alltid skal stå i skyggen, enten det dreier seg om vask eller polering. Bilen bør være avkjølt, ellers kan du oppleve at produktene du bruker, tørker eller fordamper for raskt, og i verste tilfelle kan dette skade lakken.

Vask bilen grundig med avfetting først, her anbefaler vi MAC Prickbort. La stoffet virke på bilen i 5 minutter før du har på såpe, vent 5 minutter til før du spyler bilen. Når du har gjort dette, vasker du den enda en gang, nå med svamp og såpe. Ikke glem felger, dekk og motorrommet. Når bilen din er helt ren og glatt, da er du klar til å begynne med poleringen.

Prickbort

 

Alle plastdetaljer må også behandles. Det kan være smart å starte med dette, før du går løs med poleringen. Slik unngår du å få hvite flekker på den sorte plasten fra polishen. Bruk en god ”Tyre & Trim” og sett inn alle plastlister med denne. De fleste kan også brukes for dekksidene, for å bevare og fornye disse.

Hovedpunkter ved polering av bil, med eller uten maskin:

  • Bruk minimalt med polish – så lite at du nesten ikke ser det
  • Du skal ikke bruke krefter når du holder på, det vil si: du skal ikke bli sliten
  • Jobb deg systematisk rundt bilen, men spar gjerne kanaler og fangere til slutt
  • Ikke bruk polergarn, bruk svamp, pad eller polerduk til å legge på, og mikrofiberklut til å ta av polishen
  • Er det tungt å tørke av har du brukt for mye polish
  • Kos deg med poleringen – husk at sluttresultatet blir veldig bra!

De fleste poleringer inneholder litt slipemiddel, slik at de kan fjerne bittesmå riper, men det er viktig å presisere at det ikke retter opp lakkskader. Hovedjobben til slipemiddelet er å få frem glansen i lakken på bilen. Polish inneholder også voks, og det er dette som danner grunnlaget for beskyttelsen. Det er også utviklet spesialpolish som er beregnet på mørke biler.

s2000

For å få poleringen (beskyttelsen) til å vare enda lenger, og få frem enda dypere glans, er det lurt å legge på en voks etter du har polert. Dette anbefales og jobben går raskt. Voks gir ikke glans. Det er jobben før du legger på voksen, som er avgjørende for glansen bilen din får. En god og grundig poleringsjobb forsegler du med en god voks.

Husk å polere vinduene på bilen din også, her kan du fint bruke samme polish som på lakken. Dette er helt supert når det regner, for vannet bare preller av når du kjører.

Vi har produktene du trenger til polering av bil. Spør oss om hjelp.

Dette var vel ikke så vanskelig? Da er det bare å brette opp ermene og komme i gang med poleringen. Lykke til!

 

Kilder: Bilpleiekongen, klikk.no, dinside.no